Medlemsinformation 8/2020

Stora skorstenen

Som ni har noterat är den stora skorstenen nu nedmonterad ner till den nivå där ingen rasrisk längre föreligger. Arbetet gick bra och med tanke på att det var 14 ton sten och murbruk som plockades ned i god ordning, i stället för att ramla ner, är vi styrelsen mycket nöjda med att ingen kommit till skada och att inte heller vår fastighet har skadats. Till vidare är skorstenen täckt med en presenning.

Kommunen är inte lika nöjda och delar inte vår uppfattning att omedelbar rivning var nödvändig, trots att vi har tre av varandra oberoende specialister på området som intygar detta. I värsta fall väntar nu möjligen en långdragen strid om vårt handlande. Ärendet kommer att tas upp i Byggnadsnämnden under december och vi får anledning att återkomma.

Vänteläge 1

Det nya bredbandsavtal med Telia, som vi skrev om i förra informationen, visade sig ha en leveranstid om 3-6 månader (!) så vi får ge oss till tåls ännu en tid. Vi återkommer när det är installerat. Enligt Telia kommer de som i dag betalar extra för 100/100 Mbit automatisk att slippa betala detta när vårt avtal är i gång, men det är väl en bra idé att ni som har detta håller koll på att det fungerar. Har ni ännu högre hastighet idag förändras ingenting.

Vänteläge 2

Den genomgång och injustering av vårt ventilationssystem som vi aviserat kommer att dröja en tid med anledning av pandemirestriktionerna. Det är inte någon bra idé att personal skall gå ut och in i alla lägenheter så länge skärpta regler gäller. Vi återkommer med besked när arbetet kan påbörjas.

Snart advent

Vi tänker oss att försöka lysa upp lite i höstmörkret, och denna även i övrigt lite dystra tid, genom att sätta upp årets adventsgran på gården den 26/11, om allt går som planerat.

 

Styrelsen har haft sitt sista ordinarie möte för året så vi vill samtidigt, om än lite tidigt, be att få önska er alla;

God Jul & Gott Nytt År!

 

 

 

Hälsningar

Styrelsen