Medlemsinformation 7/2021

Oförändrade avgifter 2022

Höstens budgetarbete visar att vi inte behöver höja avgiften för 2022, vilket ligger väl i linje med den tioårsprognos som styrelsen arbetar med. Inte heller avgifterna för förbrukning av el och vatten kommer att höjas. Apropå den pågående debatten om elpriserna har föreningen ett fast pris som gäller en bit in på 2023.

Villkorsändring av lån

Ett av våra tre lån har nyligen villkorsändrats. Löptiden beslutades till 4 år och räntan fastställdes till 1,05%, en liten, men ändå sänkning av våra räntekostnader, då det gamla lånet låg på 1,14%.

Stora skorstenen

Föreningen fick inget gehör hos Mark- och miljödomstolen och beslutade därför att söka prövningstillstånd hos Mark- och miljööverdomstolen. Skälet till detta var att vi tycker att ingen av instanserna hittills har beaktat det mycket dåliga skick skorstenen var i när den q-märktes.

Dessvärre beviljades vi inget prövningstillstånd och därför har vi nu kommit ”till vägs ände” vad gäller den juridiska prövningen av vår rivningsansökan.

Vi avvaktar nu vad kommunen tycker vi ska göra i form av ett föreläggande. När detta dyker upp får vi ta ny ställning till hur vi ska agera.

Förslagslådan

På initiativ från en medlem har styrelsen beslutat att förenkla/förbättra möjligheten att låsa fast cyklar i våra cykelgarage. Det går då att använda sig av ett s.k. klass 3 lås som är väldigt svårt/nästan omöjligt att bryta upp/klippa av. 

Trädgårdsskötseln

Styrelsen har beslutat att ge Erikssons Trädgård fortsatt förtroende för 2022. Vår uppfattning är att de gjort ett mycket bra jobb, vilket också många av er medlemmar gett utryck för. De är lite dyrare än HSB men nivån på vår trädgård är också en helt annan nu.

Adventsgran

Årets adventsgran kommer att ställas upp och tändas under andra halvan av november.

Påminnelse

Apropå den annalkande vintern vill vi påminna om att ni inte ställer de utemöbler som ni förvarar på uteplatser/balkonger för nära den putsade husväggen. Snö som annars kan samlas, smälta och frysa, kan orsaka omfattande skador på fasaden.

Styrelsen har haft sitt sista sammanträde för året och vi vill därför, om än lite tidigt, passa på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!