Medlemsinformation 7/2020

Sänkning av avgiften

Föreningen har haft stora överskott sedan den startades för fem år sedan och styrelsen har beslutat att vid månadsskiftet amortera 5 miljoner extra, vilket motsvarar drygt 25 års normala amorteringar!  Belåningsgraden kommer då att ligga under 5 000.- /m² bostadsyta, vilket allmänt anses som mycket lågt. Det betyder också att vår räntekänslighet är låg. Föreningen har därmed tagit ett stort ansvar för belåningsgraden för lång tid framöver och styrelsen anser därför att vi nu skall anpassa avgiften till våra kostnader för oss som bor här och nu. Från årsskiftet kommer därför årsavgiften per kvm att sänkas från 589.- till 530.- /m² vilket är drygt 10 %. I den10-års prognos som styrelsen arbetar med ser vi inget höjningsbehov, men mycket kan förstås hända i vår omvärld, så det är ingen garanti. Det finns i alla händelser inget skäl att fortsätta bygga upp stora överskott då förenings syfte inte är att vara lönsam utan att balansera intäkter och kostnader.

Ventilationen

Vi har fortsatt lite problem med våra ventilationsanläggningar och kommer därför på nytt att byta entreprenör, nu till Eskilstuna Ventilationsrensning/Sotnings AB. De kommer att genomföra en rensning av alla rör/fläktaggregat och en ny injustering av till- och frånluftsdon i alla lägenheter. Vi vill passa på att påminna om att ingen får skruva på, eller täcka för dessa don i sin lägenhet för då förstör man inställningen för hela huset. Detta har dessvärre hänt på några ställen vilket gör att trycket förändras i alla lägenheter och luften blir dålig. Det är lika viktigt att ni rengör dessa don löpande som annars sätts igen och vi får samma problem. Ta därför för vana att suga rent donen med dammsugaren när ni ändå städar alternativt ta ner dem för rengöring, om de är mycket smutsiga, men utan att skruva på dem!

Nytt avtal med Telia

Vi har tecknat ett nytt avtal med Telia som innebär att vi får 100/100 Mbits i vårt bredband till en ringa ökad kostnad. Ni som nu har köpt till denna hastighet kommer alltså inte att få någon faktura på detta framöver medan den som önskar högre hastighet fortsatt betalar för detta själv.

Utemöbler

Vi påminner er som förvarar utemöbler eller liknade på era uteplatser/balkonger att inte ställa dessa mot den putsade fasaden. Annars samlas snö där, smälter och fryser, och putsen spricker. Ett avstånd på en decimeter till fasaden är ett bra riktmärke.

Ny trädgårdsmästare

Vi har avtalat med Erikssons Trädgård att sköta om våra planteringar, buskar och träd framöver. HSB kommer att fortsätta sköta om gräsklippning och allmän städning. Den nya plantering vi har informerat om tidigare har tills vidare ”lagts på is”.

Underhåll ytterdörrar

Det underhåll av entrédörrar/fönster som vi har skrivit om tidigare har av olika skäl inte kunnat genomföras under året utan kommer att ske till våren.

Stora skorstenen

Vi påminner om att rivningen av stora skorstenen påbörjas på måndag 19/10 och kommer att medföra en eller annan olägenhet för oss under några veckor.

Hälsningar

Styrelsen