Medlemsinformation 6/2023

Avgifter för 2024

Efter avslutat budgetarbete har styrelsen beslutat att lämna avgifterna för lägenheter, el och vatten oförändrade för nästa år. Detta trots att vi under det här året kommer att ha stora engångskostnader i form av skorstensbygge och trafikhinder, vilket gör att vi för 2023 kommer att ha ett negativt kassaflöde för första gången sedan föreningen bildades (ni som brukar gå på stämman minns säkert att just kassaflödet är vår viktigaste parameter). Men nästa år ser det bättre ut igen och sannolikt klarar vi ett eller annat år till utan höjningar om inget väldigt överraskande händer när vi ska lägga om lån i slutet på året och i slutet av 2025. Sammantaget har vi robust finansiering av vår förening, med mycket låga avgifter och väldigt låg belåning som följd, något vi alla kan glädjas åt. Styrelsen kommer fortsatt att ha fokus på låga avgifter.

Nytt avtal med HSB

Styrelsen har prioriterat kontinuitet och har tecknat ett nytt förvaltningsavtal med HSB som kommer att fortsätta att sköta om vår förening under ytterligare 5 år. De kommer också då att få göra ett nytt försök att sköta om vår trädgård; vi får se hur det går!

Skalskyddet

Vi har beslutat att byta ut cylindrarna i våra ytterdörrar till trapphusen så att alla kan ta sig in med sin lägenhetsnyckel om vi drabbas av strömavbrott och passersystemet inte fungerar.

Återuppbyggd skorsten

Vår skorsten är nu återuppbyggd och vi har fått pengar av Peab enligt tidigare meddelad uppgörelse.

Utemöbler

Vintern är i antågande och vi påminner om att det är viktigt att de utemöbler ni eventuellt har stående på balkonger/uteplatser inte står emot den putsade fasaden. Snö som samlas där och sedan smälter och fryser till is kan medföra omfattande skador på densamma.

Pollare

Efter lite inkörningstrassel och efterföljande justeringar fungerar dessa nu som de ska och den allmänna uppfattningen tycks vara att biltrafiken har minskat betydlig inne på gården, vilket var syftet med åtgärden. Vi återkommer under nästa år med en enkät där ni får tycka till om pollarna fortsatt skall vara nere dagtid och om tiderna skall ändras.

Adventsgran

Årets adventsgran hoppas vi ha på plats i slutet av månaden.

 

Därmed ber styrelsen, om än något tidigt, att önska er alla en God Jul och ett gott slut på det här året.