Medlemsinformation 6/2020

Rivning av stora skorstenen

Under veckan som gått har ett företag, specialiserat på industriskorstenar, genomfört en besiktning av den stora skorstenen på C-huset och konstaterat att den är i mycket dåligt skick och måste rivas. Arbetet kommer att påbörjas under vecka 43 och beräknas pågå under tre veckor. Under tiden fram till dess ber vi er alla vara lite uppmärksamma vid stark vind då löst murbruk kan falla ner. Detta gäller särskilt er som bor på 11 Ä och till er som har balkong respektive uteplats på C-husets norra sida vill vi rikta en uppmaning att inte använda er av dessa till dess att skorstenen är nere. Styrelsens uppfattning är att skorstenen inte skall byggas upp igen, vilket blir dyrbart, men om detta väntar förmodligen en strid med kommunen då vår fastighet är q-märkt.

Farthinder

Det är tyvärr så att en del personer, förhoppningsvis ingen av våra medlemmar, kör bil och andra motorfordon väldigt fort på vår gård. I ett försök att stävja detta innan någon olycka händer kommer det att byggas asfaltsbulor på fyra ställen. En bula kommer att placeras på den norra parkeringen och den kommer också att avleda regnvatten och därmed ersätta den trasiga dagvattenrännan som finns där. En bula kommer att placeras vid A-husets södra gavel och den kommer också att avleda regnvatten ner i en ny dagvattenbrunn. De två återstående bulorna kommer att placeras i höjd med 11 Ä och 11 Q.

I samband med detta kommer också en dagvattenränna att byggas in ovanför trappan till den södra parkeringen som leder ner till gången mellan A- och B-huset. Som det ser ut idag rinner mycket vatten ner över trappan vid kraftigt regn, både från parkeringen och från gång-/cykelbanan vid Kyrkogatan. Vid låga temperaturer blir trappan då också mycket hal.

Cykelrensning

Inom kort kommer det, med hjälp av HSB, att genomföras en cykelrensning i vår fastighet. Det innebär att samtliga cyklar kommer att märkas upp och de cyklar som har märkningen kvar efter en eller annan vecka kommer att transporteras bort. Dessa förvaras sedan i sex månader för att därefter skrotas. Missa alltså inte att ta bort märkningen på din egen cykel för då kommer den att försvinna.

 

Hälsningar

Styrelsen