Medlemsinformation 5/2022

Medlemsinformation 5/2022

Avgifter för 2023

Efter avslutat budgetarbete för nästa år avser styrelsen att lämna årsavgifterna för 2023 oförändrade. Detta trots den inflation som dabbat oss alla, men som vi bedömer vara övergående. Vi har fortsatt låga räntor på våra lån ytterligare några år och drabbas därför inte heller av det höjda ränteläget. Däremot kan det, som vi skrev om senast, möjligen bli en höjning av vår kostnad för el under våren och då kommer denna också sannolikt att slå igenom på avgiften vi tar ut för vår egen förbrukning i dag, men detta återkommer vi till.

Energibesparande åtgärder

Med anledning av att regeringen avser att dela ut ett el stöd, i vårt fall närmare 200 000 kr, har styrelsen beslutat att använda dessa pengar för att byta samtliga armaturer i våra trapphus till LED belysning. Som av en händelse kostar detta ungefär lika mycket som stödet vi får och måste därför ses som en utmärkt användning av stödet och det ger en besparing på förbrukningen om nästan 90 % för dessa. Dessutom är de befintliga armaturerna av dålig kvalitet och de dyrbara lysrören i dessa måste bytas ofta så även där sparar vi en slant.

Vi har träffat kommunens energirådgivare, som på det hela taget tyckte att föreningen har bra koll på sin energiförbrukning. Förutom ovanstående åtgärd som vi presenterade, tyckte de att vi kunde spara lite genom att byta lysrörsarmaturer i carporten och på vinden (plan 5) i 11 Q, vilket kommer att genomföras så snart som möjligt. Vidare diskuterades solceller och de båda energirådgivarna skulle undersöka vilka möjligheter vi har att installera sådana med tanke på att vår fastighet är q-märkt (om nu någon skulle ha missat detta!!!).

Utemöbler

Vintern är i antågande och vi påminner om att det är viktigt att de utemöbler ni eventuellt har stående på balkonger/uteplatser inte står emot den putsade fasaden. Snö som samlas där och sedan smälter och fryser till is kan medföra omfattande skador på densamma.

Adventsgran

Årets adventsgran kommer att ställas upp och tändas i slutet av månaden. Detta kanske kan tyckas onödigt när vi ska spara på el men förbrukning för den belysningen är försumbar och granen är till stor glädje för många som vi uppfattar det.

 

Hälsningar

Styrelsen