Medlemsinformation 5/2020

5-års besiktning

Besiktningen är nu genomförd och de som har anmält fel i sina lägenheter har fått sitt protokoll i brevlådan idag. Peab och/eller deras underentreprenörer har två månader på sig att åtgärda felaktigheter. Dock kan det bli en del förseningar beroende på att man måste ta hänsyn till den pågående pandemin.

Silverfisk

Vid 5-års besiktningen framkom att några lägenheter har återkommande problem med silverfiskar. Trots att Anticimex varit och sanerat har dessa återkommit vilket tyder på att det finns på flera ställen. Vi uppmanar er därför att titta efter lite extra och återkoppla på det mejl som ni får denna info på med lägenhetsnummer och namn om ni hittar något. Anticimex får sedan göra en samtidig insats i de lägenheter där det förekommer. I första hand gäller det 11 O och 11 P, men det kan förstås finnas på fler ställen.

Dörr- och fönsterlister

Vid besiktningen noterade vi också att flera lägenheter har dörrlister (ytterdörrar) och fönsterlister som inte sitter som de ska. Vi påminner om att det är bostadsrättsinnehavaren som ansvarar för att sköta om detta. När det gäller dörrlister är det också en säkerhetsfråga att listen sitter som den ska vid brand. De flesta som omkommer i eldsvådor dör inte av elden utan av rök.

Vi påminner också om att gångjärn och lås/handtag måste smörjas två gånger om året för att fungera på ett bra sätt. Detta är också bostadsrättsinnehavarens ansvar.

 

Hälsningar

Styrelsen