Medlemsinformation 4/2023

Pollare

De pollare, som efter beslut på föreningsstämman har satts upp på gården, kommer att tas i bruk i dag 2023-08-21.

För att ta er in med bil använder ni er vanliga tagg vid läsaren på den stolpe som sitter till vänster om pollaren. Den tar då c:a 6 sekunder på sig att åka ner. Vänta alltså tills ni ser att pollaren är nere innan ni åker in. Den tar sedan c:a 6 sekunder på sig att åka upp igen när ni har passerat. Det finns en avkännare i marken, så den kan inte åka upp förrän ni har kört förbi.

När ni skall köra ut åker pollaren ner när ni stannar framför den utan att ni behöver göra något. En slinga i marken känner av bilen och sedan tar den då c:a 6 sekunder på sig att åka ner och upp.

Tänk på att inte stanna för nära pollare, över slingan som ni kan se var den ligger, när ni har kört ut eller in.

Vi kommer inledningsvis att prova med att låta pollarna vara nere hela tiden på vardagar mellan 07 – 16, för att underlätta för arbetsfordon som behöver komma in, och uppe all övrig tid då man alltså måste ha en tagg för att komma in. Skulle det visa sig att det fortsatt är onödig biltrafik inne på området under vardagar på dagtid kan vi ändra detta. Vi kommer att be er om synpunkter på detta när det gått en tid.

Återuppbyggnad skorsten

Som tidigare meddelats kommer vår omtalade skorsten att återuppbyggas med start under vecka 37, och vi hoppas att detta inte kommer att störa alltför mycket. Arbetet beräknas pågå under 7-8 veckor.

Boken om Tunafors Fabriker

Vi har av Peab fått ett större antal exemplar av boken (gratis!), som alla ni som flyttade in från början fick, och några av er köpt i efterhand. Vi kan därför erbjuda alla som vill ha ett nytt eller extra exemplar att hämta ett sådant i trapphuset på 11 Q på lördag 26:e augusti då 77 exemplar av boken kommer att ligga där (en per hushåll alltså).

Styrelsen