Medlemsinformation 4/2022

Elpriser

Apropå debatten om de höga elpriserna vill vi informera om att föreningen har ett avtal om fast pris, dygnet runt, som gäller till april nästa år.  Därför är inga höjningar av elavgiften nödvändiga för tillfället. Hur ett nytt avtal kan se ut nästa år finns det ingen som kan veta och vi får därför återkomma då. Denna information är inte en uppmuntran att slösa på el i onödan utan det är förstås bra om vi alla är så sparsamma som möjligt.

Underhåll

I vanlig ordning har dammen städats efter pollensäsongen.

Den årliga rensningen av alla hängrännor har genomförts nyligen.

I vår underhållsplan ingår en översyn av alla våra små skorstenar vilket också har genomförts nyligen.

Anticimex

För andra sommaren i rad har det synts till råttor i vårt område vid vattnet. Det är inte så konstigt då de finns överallt i stan utmed ån. Likväl är det inte så trevligt och styrelsen har därför slutit ett avtal med Anticimex som har satt ut tre elektroniska fångstburar som de kommer att ha digital övervakning på kontinuerligt. Dessa är placerade på båda gavlarna av C-huset (tegelhuset utmed ån) och vid pizzerian.

Det skydd vi har mot skadedjur genom föreningens fastighetsförsäkring täcker bara skadedjur inne i fastigheterna. Se även vår hemsida https://tunafors.bostadsratterna.se/service/anticimex

Stora skorstenen

Läget just nu är att vi ansöker om prövningstillstånd hos över mark- och miljödomstolen av det avslag vi fått på vår överklagan angående sanktionsavgiften.

Vidare har Länsstyrelsen nu avslagit vår överklagan angående återuppbyggnaden och vi håller därför på att skriva en överklagan i detta ärende till mark- och miljödomstolen.

Fortsättning följer……..!!!!

Hälsningar

Styrelsen