Medlemsinformation 3/2024

Föreningsstämma.

Torsdag den 16 maj håller vi föreningsstämma klockan 18.00 på Strigeln, Köpmangatan 8.

Ta tillfället i akt att träffa styrelsen, lyssna till kommentarer av årsredovisningen och använda din rösträtt i frågor som skall avhandlas. Efter den formella delen av mötet kommer styrelsen, om så önskas, att vara kvar för att svara på eventuella frågor eller diskutera förslag utanför protokollet.

Kallelse och dagordning skickas ut i slutet av april och årsredovisningen kommer då att finnas till hands på vår hemsida.

Pågående projekt 1

På initiativ av en medlem undersöker styrelsen nu vilka möjligheter som finns att få sätta upp markiser. Mot bakgrund av att vår fastighet är q-märkt, om någon mot förmodan skulle ha missat detta, så är detta ingen lätt fråga. En första kontakt är tagen med bygglovsavdelningen och stadsantikvarien och de tycker fortsatt att detta inte skall vara tillåtet mot bakgrund av att vår fastighet var en industri från början. Nu ger vi förstås inte upp så lätt utan har för avsikt att fortsätta driva frågan och återkommer.

Pågående projekt 2

Styrelsen undersöker om det är möjligt/tillåtet, och ekonomiskt försvarbart att sätta upp solceller på vår fastighet. En investering av den storleksordningen kan inte styrelsen fatta beslut om utan det gör föreningsstämman. Arbetet är dock ännu i sin linda, så det blir ingen proposition klar till stämman nu i maj, men vi kommer att hålla er uppdaterade under arbetets gång.

Underhåll

Så här i vårdagar (!?) tipsar vi om att det är bra att smörja upp gångjärn i dörrar och fönster. Även den löpskena som sitter ovanför fönstren och altandörrar kan behöva rengöras och smörjas.

Hälsningar,

Styrelsen