Medlemsinformation 3/2023

Föreningsstämman

32 medlemmar var närvarande (varav 3 genom fullmakt) och förfogade över 30 röster. Vi gick igenom förvaltningsberättelsen och informerade om en del nyckeltal och belyste en del händelser under året. Därefter diskuterades styrelsens förslag att uppföra pollare för att förhindra okynneskörning inne på området. Stämman gick på styrelsens förslag och detta projekt är nu igång, men det kommer att ta lite tid att genomföra och blir sannolikt inte klart förrän i augusti.

På stämman lämnade Carin Stålhane sitt uppdrag som ledamot i styrelsen. Carin har under 5 år bidragit med ett allmänt mycket gott omdöme. Hon har lagt ner ett mycket stort arbete i processen runt skorstenen i kraft av sin juridiska kompetens och långa arbetslivserfarenhet på området. Övriga styrelsen framför här sitt varma tack för Carins insatser.

Till ny ledamot valdes, enligt valberedningens förslag, Erica Roine som bor på11 Q och hennes mejladress finns nu på hemsidan https://tunafors.bostadsratterna.se/om-foreningen/styrelse

På styrelsens efterföljande konstituerande möte valdes Stefan Larsson (ordförande/ekonomi), Hans Rosén (fastighetsansvarig) och LisBeth Sjöberg (sekreterare) att fortsätta i sina respektive roller.

Nytt elavtal

Föreningen har från den 1/5 ett nytt rörligt elavtal på ett år och vi konstaterar nu att spotpriset på el gått ner ganska ordentligt under maj månad. Styrelsen följer upp priset vid varje möte under hösten och vår gissning är att vi kan avvakta med en höjning som tidigare indikerat.

Ordningen i soprummet

För att underlätta för alla att göra rätt har styrelsen beslutat att ställa en bur för elektronikskrot i det norra soprummet. Tänk nu på att de röda boxarna på väggen i båda soprummen enbart får innehålla just glödlampor respektive batterier och all annan elektronik placeras i den därför avsedda buren.

Skorstenen

Som vi informerade om på stämman har Mark- och miljööverdomstolen inte beviljat prövningstillstånd när det gäller föreläggandet om återuppförande av skorstenen. Den skall alltså byggas upp igen och detta kommer förmodligen att ske under hösten. Vidare berättade vi att vi har skickat en ”anmälan om väsentligt fel” (en sorts förlängd garanti) till Peab angående skorstenen och att ett möte med två högre tjänstemän var inbokat. Mötet genomfördes med ambitionen att ”göra upp” utan att gå till domstol, vilket också förhandlarna från Peab ville skulle det visa sig, och vi väntar nu på svar på en uppgörelse från företagsledningen i Peab Bostad AB.

Avslutningsvis vill vi önska er alla en riktigt fin sommar.

Styrelsen