Medlemsinformation 3/2022

Luftkonditionering i lägenheten

Styrelsen har konstaterat att det nu inte krävs bygglov för att montera en luftkonditionering i våra lägenheter om vissa specifika krav uppfylls. De viktigaste är;

  • Utvändiga aggregat får inte hängas upp på vägg utan måste placeras stående på balkong/uteplats.
  • Håltagning i väggen måste göras i direkt anslutning till aggregatet.
  • Håltagning i väggen är ett ingrepp i föreningens fastighet och kräver därför ett skriftligt godkännande av styrelsen enligt föreningens stadgar 42 §. Läs noga igenom denna paragraf.

Styrelsen har upprättat två dokument som tydligt beskriver dels vad som krävs för att en installation skall tillåtas dels en ansökningsblankett. Båda dokumenten kommer att finnas tillgängliga på föreningens hemsida under fliken https://tunafors.bostadsratterna.se/luftkonditionering-i-lagenheten

Svampangrepp på buskar

Vår trädgårdsmästare har konstaterat att den fläckvis dåliga tillväxten av våra buskar i rabatterna inne på gården beror på ett svampangrepp. Svampen finns i jordens ytskikt och detta måste därför bytas ut. Arbetet kommer att starta inom kort.

Sandupptagning

På onsdag nästa vecka, den 30/3, planerar HSB att ta upp grus/sand på våra asfalterade ytor (om det inte blir oväder). Som vanligt är det upp till var och en som har en parkering att själv sopa ut grus/sand i gången.  Sopa ut det en meter extra så att maskinen kan att det med sig utan att skada bilen. Har du ingen egen sopkvast finns sådan att låna från soprummen.

Hälsningar

Styrelsen