Medlemsinformation 2/2023

Föreningsstämman

Vi närmar oss föreningsstämman 2023 som vi håller i servicehuset Strigeln (på andra sidan ån) torsdag den 11 maj med start klockan 18.00. Kallelse, dagordning och en proposition från styrelsen mejlas ut i mitten av nästa vecka. Samtidigt kommer också årsredovisningen för 2022 att läggas ut på vår websida https://tunafors.bostadsratterna.se/om-foreningen/arsredovisning Styrelsen kommer som tidigare att stanna kvar efter det att stämmans formella del avslutats för att svara på frågor.

Stämman är ett bra tillfälle för dig som medlem att lära känna din förening, dess styrelse och andra medlemmar lite bättre.

Nytt elavtal

Föreningen har från den 1/5 ett nytt rörligt elavtal som kommer att bli tre till fyra gånger dyrare än det fastprisavtal vi haft i tre år. Styrelsen har likväl beslutat att inte höja den avgift vi idag debiterar ut på medlemmarna (1 kr/kWh) förrän tidigast vid årsskiftet. Skälet till detta är den osäkerhet som råder på marknaden just nu, att vi från månadsskiftet kommer att ha ett rörligt avtal som gör det svårt att veta var vi kommer att landa under resten av året och att priserna sannolikt kommer att gå ner så småningom. Vi kommer därför att följa utvecklingen noga och kommer, om så krävs, att höja utdebiteringen om något oförutsett inträffar.

Ordningen i soprummet

Det är tyvärr så att några fortsatt har för ovana att ställa glasflaskor på golvet eller i fönstren i det norra soprummet. Några ställer också trasig elektronik på golven eller knölar ner denna i lådorna som bara är avsedda för lampor eller batterier i båda soprummen. Det är inte ok utan sådant måste du själv köra till återvinning. Det betyder att någon annan ska ta om både glas och elektronik åt dig istället för att du själv gör som vi har kommit överens om i våra ordningsregler Vi påminner på nytt om att detta kostar din egen förening både tid och pengar och så svårt kan det väl ändå inte vara att göra rätt!

Skorstenen

Som vi informerat om tidigare har föreningen beviljats prövningstillstånd hos Mark- och miljööverdomstolen när det gäller sanktionsavgiften och vi har nu också sökt prövningstillstånd angående föreläggandet om återuppförande. Vi har samtidigt begärt att domstolen skall hålla syn (dvs. att komma och titta på vår fastighet). Vi får se hur det går med detta men i alla händelser har vi nu kommit till vägs ände med juridiken och kan bara invänta svar.

Återstår en match med Peab som vi får anledning att återkomma till.

Underhåll

Under maj månad kommer carporten att målas och nya linjer på parkeringarna och farthindren likaså. Detta kommer att medföra lite stök med att flytta på bilar som vi återkommer om när det blir dags.

Hälsningar,

Styrelsen