Medlemsinformation 1/2023

Motioner till föreningsstämman

Om ni har några förslag/idéer som ni vill ta upp på föreningsstämman i vår, preliminärt planerad till den 11/5, kan ni nu lämna en motion i förslagsbrevlådan på 11 Q eller mejla den på lisbeth.e.sjoberg@gmail.com Observera att sista datum för att lämna in motioner är 31/3 och vi vill uppmärksamma er på att endast motioner som kommit in i tid kan behandlas på stämman.

Skorstenen

Som ni kanske har läst i EK har föreningen beviljats prövningstillstånd hos Mark- och miljööverdomstolen angående den sanktionsavgift (böter) vi har fått betala. Domstolen ser alltså skäl till att ta upp ärendet och det blir spännande att se vad den kommer fram till. Vi ska inte dra några alltför positiva växlar av detta men det måste ändå betraktas som en, om än liten, framgång.

Vår överklagan till Mark- och miljödomstolen angående återuppförandet av skorstenen har ännu inte behandlats.

Vi har också sammanställt och skickat in en anmälan om ”väsentligt” fel (en sorts garanti som gäller i 10 år) till koncernledningen i Peab Bostad AB med krav om ekonomisk ersättning. De återkommer inom kort med hur de ställer sig till detta.

Belysning

Utbytet av alla armaturer till LED i trapphusen, på vinden, vid carporten och utanför entréerna är klart. Dessutom har belysningen utvändigt mellan A och C huset förbättrats med några nya stolpar på cykelställen.

För er som vill byta belysningen på balkonger/uteplatser kan vi tipsa om att det går att sätta in en LED i befintlig armatur enligt nedan.

Osram Dulux-S LED 4.5W 450lm - 830 Varm Vit | Ersättare 9W

Hälsningar,

Styrelsen