Medlemsinformation 1/2021

Motioner till föreningsstämman

Om ni har några förslag/idéer som ni vill ta upp på föreningsstämman i vår, preliminärt planerad till den 20/5, kan ni nu lämna in en motion om detta till LisBeth Sjöberg på 11 P eller mejla den på lisbeth.e.sjoberg@gmail.com Observera att sista datum för att lämna in motioner är 31/3 och vi vill uppmärksamma er på att endast motioner som kommit in i tid kan behandlas på stämman.

Snabbare bredband

Enligt den senaste information från Telia kommer den ökade hastigheten på vårt bredband till 100/100 Mbit att sättas i drift den 29 januari.

Som vi informerat om tidigare kommer ni som betalar extra för denna hastighet i dag, automatisk att slippa detta framöver, men det är väl bäst att hålla ett öga på att så sker. För er som i dag har högre hastighet än så är det ingen ändring.

Byte av passerkod

Vi kommer att byta kod i vårt passersystem den 1 februari klockan 12.00. Vi återkommer med vilken kod det blir i ett mejl nästa söndag. Era taggar uppdateras automatiskt och kommer att fungera som tidigare.

Dörrautomatik

Ytterdörrarna i samtliga trapphus har utrustats med automatik för öppning och stängning. Det är viktigt att ni inte försöker öppna eller stänga dörren för egen hand för då förstörs funktionen. Dörrarna är utrustade med sensorer för att ingen ska kunna klämma sig och dessa känner av om du står för nära dörren och då går den inte upp.

Om du av något skäl vill ställa upp dörren en längre tid finns en instruktion om detta på dörrstängaren. Följ den noga!

Instruktionen finns också på vår webbsida under fliken skötselinstruktioner; https://tunafors.bostadsratterna.se/skotselinstruktioner/dorrautomatik-ytterdorrar

Skorstenen

Läget just nu är att styrelsen har tagit hjälp av advokat Bengt Qvigstad för att utarbeta en komplettering av vår överklagan till Länsstyrelsen av kommunens negativa svar på vår rivningsansökan. Denna kommer att slutföras under de kommande veckorna och skall vara inne senast den 5 februari. Länsstyrelsen har aviserat 3 -4 månaders handläggningstid vilket betyder att inget kommer att hända förrän maj/juni. Beroende på Länsstyrelsens svar kommer sedan kommunen antingen lägga ner ärendet eller återkomma med ett föreläggande. Det senare är mest sannolikt och då får vi se vad kommunen tycker att vi ska göra. Delar vi inte kommunens uppfattning kan vi överklaga på nytt och ärendet hamnar då i Mark- och Miljödomstolen där det i så fall kommer att avgöras. Det kan med andra ord bli en långdragen historia men vi kommer att hålla er informerade när något händer.

 

Styrelsen